مهاجرت ورزشکاران ايراني به خارج از کشور و تابعيت گرفتن آنها يکي از معضلات بزرگ


 

چگونه جودوکاران ایرانی ، لبنانی شدند 

 

متاسفانه مهاجرت ورزشکاران ايراني به خارج از کشور و تابعيت گرفتن آنها يکي از معضلات بزرگي بوده که در چند سال اخير، بدجور گریبان ورزش ايران را گرفته است. معضلي که مسئولان مربوطه در مقابل هيچ چاره اي براي حل آن نينديشيده اند.


به گزارش تابناک ، مسائل مالي و بي اهميت جلوه دادن ورزشکاران حرفه اي و ملي، اصلي ترين دليلي است که اين ورزشکاران در توجيه خروجشان از کشور عنوان مي کنند. قايقراني، شمشيربازي، جودو، کشتي و کاراته از جمله رشته هايي بوده که طي اين سال ها ملي پوشان خود را که گاها بنام بوده اند از دست دادند و به اميد يافتن شرايط بهتر براي زندگي و ورزش، دست به مهاجرت زده اند.
چگونه جودوکاران ایرانی ، لبنانی شدند ؟
اين بار نيز اين قضيه در مورد جودوکاران تکرار شده است. پس از محسن غفار، وحيد سرلک و احسان رجبي اعضاي سابق تيم ملي جودو بزرگسالان ايران که در طول دو، سه سال گذشته تابعيت آلمان و آمريکا را گرفتند، متاسفانه شنیده می شود سبحان رسولي، ملي پوش وزن 73- کيلوگرم و کاپيتان تيم ملي نوجوانان که در مسابقه هاي ماه گذشته قهرماني جهان در آمريکا به مقام هفتم رسيد به همراه حسن خدامرادي، ملي پوش وزن 81- کيلوگرم تيم ملي جوانان، هم اکنون در لبنان حضور دارند و در تلاش هستند تا تابعيت اين کشور را بگيرند. 

جالب این که محمد منصوري از مربيان جودو ايران و سرمربي اسبق تيم جودو ایران و استقلال نيز همراه اين دو جودوکار است و کارهاي مربوط به هماهنگي با فدراسيون جودو لبنان و اقامت اين جودوکاران را انجام مي دهد! محمد منصوري كه نزديك به ۲ ماه است هدايت تيم هاي نونهالان تا بزرگسالان لبنان را برعهده گرفته است

منصوری می گوید : در جريان مسابقات قهرماني بزرگسالان آسيا كه در تايلند برگزار شد به همراه محمدرضا رودكي راهي اين كشور شديم و با روساي فدراسيون چند كشور آسيايي مذاكره داشتيم. در اين ميان پيشنهاد لبنان بهتر بود و توافقات خوبي را براي پذيرفتن هدايت تيم هاي ملي اين كشور انجام داديم. حتي رييس فدراسيون جودوي ايران نيز در جريان اين مذاكرات بود و در جريان مسابقاتي كه در كره جنوبي و برزيل نيز انجام شد با مسوولان لبناني صحبت كرد. منصوري گفت: رييس فدراسيون جودوي ايران از روز نخست شاهد اين مساله بود ولي نمي دانم چرا چندي پيش اين مساله را تكذيب و صحبت هايم را دروغ دانسته است!

مهاجرت اين دو جودوکار به لبنان در حالي است که آذرماه مسابقات قهرماني نوجوانان و جوانان آسيا در چين برگزار مي شود و رسولي و خدامرادي قصد دارند براي اين رقابت ها در قالب تيم ملي جودوي لبنان روي تاتامي بروند. 

البته شایعه شده است که علاوه بر منصوری، رئیس فدراسیون جودو نیز در این پناهندگی نقش داشته ! این دو جودوکار جوان و بااستعداد ایرانی را به کشور لبنان تقدیم کرده است تا بتواند با این تحفه پیشکشی با استفاده از نفوذ لبنانی‌ها در تشکیلات کنفدراسیون جودوی آسیا، برای خود پستی دست و پا کند!

جالب‌تر اینکه رئیس فدراسیون جودوی لبنان نیز با ارسال نامه‌ای به کمیته ملی المپیک این ادعا را تائید کرده است. اما رئیس فدراسیون جودوی لبنان مدعی شده که در حاشیه مسابقات داخل سالن در کره جنوبی و مسابقات قهرمانی آسیا در تایلند که طی یکی دوماه اخیر برگزار شده با رئیس فدراسیون ایران رایزنی کرده و موافقت او را برای رفتن جودوکاران به لبنان گرفته است!؟

به هر حال بحث پناهندگي ورزشکاران ايراني به خاطر مشکلات مالي در طول اين سال ها فقط از سوي ملي پوشان ورزش هاي غيرفوتبالي صورت گرفته است؛ ورزشکاراني که حتي در طول سال، يک چهارم دستمزد فوتباليست ها را هم نمي گيرند. از سوی دیگر چون فدراسيون هاي جهاني اين رشته ها در مقابل فدراسيون جهاني فوتبال (فيفا) قانون مدوني در اين خصوص ندارد و با اين قضيه برخورد نمي کنند مهاجرت ها به راحتي انجام مي شود. به طور مثال فيفا در شرايطي اجازه تغيير تابعيت به فوتباليست ها را مي دهد که خانواده فوتباليست ها اقدامي در کشور دوم داشته باشد يا بازيکن مورد نظر سابقه چند سال زندگي در آن کشور را داشته باشند.