رييس سازمان بسيج مستضعفين گفت: اساس فعاليتها و برنامههاي بسيج در عرصه ورزش بر مبناي فعاليتهاي آموزشي و تربيتي است.
به گزارش ايسنا، سردار محمدرضا نقدي در اولين جلسه شوراي عالي بسيج ورزشكاران با اشاره به رسالت بسيج در عرصههاي مختلف اظهار كرد: طبق كلام ولايت، رسالت بسيج تحقق جامعه اسلامي است و تعريف بسيج در ورزش، تحقق جامعه ورزشي اسلامي به معني واقعي كلمه است.
وي با تبيين مفهوم جامعه ورزشي ـ اسلامي گفت: موفقيت در بسيج ورزشكاران به ميزان حاكميت دين و معنويت در عرصه ورزش است و تحقق هدف فوق به معني موفقيت ورزش در خود ورزش است كه راه تسخير سطوح اول ورزش در دنيا را ميسر ميكند.
رييس سازمان بسيج مستضعفين با اشاره به عرصههاي ورزشي موجود در كشور اظهار كرد: عرصههاي امروزي ورزش در كشور بيشتر از الگوهاي غربي الهام گرفته و نوعاً از غرب يا شرق آمده است كه فرهنگ غير ارزشي آنها نيز با اين عرصهها به كشور ما آمده و ميتوان آن را در روابط بين اجزاء آن رشته ورزشي مشاهده كرد.
نقدي اضافه كرد: برخي ورزشكاران به خاطر تاثير از غرب، رسيدن به ايدهآل را در پيمودن راه غربيها ميدانند و كاستيهاي ما در فتح قلههاي جهاني ورزش را متأثر از كاستيهاي ما نسبت به غرب ميدانند حال آنكه ما مدعي يك تمدن غني هستيم و ميتوانيم با تعريف اجزاء متناسب با فرهنگ خود، روابط سازگار را براي موفقيت تعريف و ترسيم كنيم.
وي ايستادگي ملت ايران در مقابل ابرقدرتهاي بزرگ دنيا را در دفاع مقدس و در تاريخ كشورمان بينظير عنوان كرد و افزود: اگر بتوانيم عرصه ورزش را بر مبناي فرهنگ و ارزشهاي ديني خود پيريزي كنيم، موفقيتهاي جهاني را كسب ميكنيم چون مانند عرصه دفاعي، شالوده كارها بر مبناي ديانت و باورهاي ما خواهد بود.
نقدي همچنين با اشاره به موفقيتهاي علمي كشور گفت: در عرصه سياست نيز تاكيد بر معنويت و ارزشها سبب شد تا 5+1 در برابر ايران به زانو درآيد و هر روز بيشتر عقبنشيني كند تا آنجا كه براي حل بحران سوريه از ايران راه حل ميخواهند. بدانيد هر جا كه كاستي داشتيم از ضعف ديانت و معنويت است.
رييس سازمان بسيج مستضعفين پيروزي اخير در تكواندو را كاري بزرگ دانست و در ادامه اظهار كرد: هرچه به ايمان نزديك شويم به موفقيت نزديكتر ميشويم و اگر روزي تيم فوتبالي داشته باشيم كه بازيكنان آن نماز شب بخوانند و با وضو و به نيت برافراشتن پرچم اسلام به ميدان بروند، ميتوانيم تيم فوتبال برزيل را هم شكست دهيم.
وي با تاكيد بر لزوم كاهش بداخلاقيها، گزينش اصلح در رقابتها، كنار رفتن روابط ناعادلانه و ... در ورزش تصريح كرد: اگر فرهنگ بسيج را در ورزش پياده كنيم، ميتوانيم در صدر رتبههاي ورزش جهان قرار بگيريم و سكوهاي قهرماني را فتح كنيم؛ به همان دليل كه در دفاع، سياست و علم نيز توانستيم موفق شويم.
نقدي با تاكيد بر لزوم بازتعريف و ايجاد مدلهاي اسلامي و تسليم نشدن در مقابل مدلهاي غربي مانند ورزش پهلواني و باستاني كه ريشه در فرهنگ اسلامي و ايراني دارد، گفت: كليد اين فرهنگسازي در دست مربيان ورزش است و اگر جامعه كوچك مربيان ورزش را درست بسازيم آنگاه تحول مورد نظر شكل ميگيرد.
وي انجام كارهاي سطحي در برنامههاي صرفا تبليغي همچون توليدات فرهنگي و معرفي الگوها را خوب اما ناكافي دانست و افزود: اساس كار بسيج در ورزش يك كار آموزشي ـ تربيتي است و لازم است در ابتدا تحقيقات و پژوهشهاي علمي در موضوعاتي همچون ورزش اسلامي، فقه و ورزش، اخلاق ورزشي مبتني بر اسلام و ... را انجام داد تا منشاء تحول در ورزش شويم كه اين امر توسط بسيج ورزشكاران شروع شده است.
رييس سازمان بسيج مستضعفين با اشاره به وجود كانونهاي بسيج ورزشكاران در شهرها و استانها، وظيفه شواراي عالي بسيج ورزشكاران را تبيين راهبردها و سياستهاي اصلي بر مبناي ورزش با ارزش دانست و تاكيد كرد: بايد با تشكيل مجمع عالي بسيج ورزشكاران از سراسر كشور اقدام به تهيه سند چشمانداز و اسناد راهبردي و اصلي در كميسيونهاي تخصصي شود تا با هدايت، دعوت و مطالبه از تمامي اجزاي ورزش در دولت، ورزشكاران، باشگاهها، سازمان بسيج و سپاه به سمت ورزش مطلوب پيش برويم.
نقدي در پايان با گراميداشت ياد و نام شهيد محمد قورچاني ـ شهيد شاخص بسيج ورزشكاران در سال 91 ـ گفت: انشاءالله بتوانيم از مكتب اين شهيد كه قرار است نقل محافل ورزشي در سال جاري باشد الهام بگيريم.
شهيد محمد قورچاني، مبتكر پومسه تكواندو در ايران بوده و در سال 1361 در منطقه عملياتي شوش به شهادت رسيد.